петък, 14 август 2009 г.

Какво значи думата "Джутсу" в Наруто

Jutsu - една от думите, които ще чуете във всяка Naruto епизод. Вие ще чуете, че почти толкова често, колкото ви чувам Naruto казват "Dattebayo". Но какво означава това? Jutsu е японска дума, която означава "умение" или "способност". В Naruto Вселената, тя се използва за описание на различните техники, използвани от нинджите по време на битка.

Jutsus често се извършва чрез манипулиране на "чакра" на нинджа. Колкото повече сила една нинджа има, толкова по-чакра той може да използва, тъй като чакра е просто издръжливост превърнати в енергия. Тези jutsus са извършени от правите ръчни печати. Има 12 ръка уплътнители във всички а именно:

1. Bird

2. Глиган

3. Куче

4. Дракон

5. Харе

6. Кон

7. Маймуна

8. Серен

9. Рам

10. Рат

11. Змията

12. Тигър

В jutsu, че ще се извърши зависи от ръката-печати, които са били използвани. Така например, пожар jutsu обикновено завършва с печата на тигър, както в случая на Uchiha клана на Katon Goukakyuu не jutsu.

Jutsus са подредени според тяхната мощност и ниво на трудност. Но jutsu класиране не означава, че тя ще бъде ефективна. Тя все още зависи от умението на потребителя и неговата употреба на jutsu. Има шест степени във всички именно:

1. E ранг - Академия на студентите на ниво jutsu

2. D ранг - genin ниво jutsu

3. С ранг - chuunin ниво jutsu

4. Б клас - jounin ниво jutsu

5. A клас - Kinjutsu

6. S ранг - Secret Техники

Както може би сте забелязали, първите четири се нарежда зависи от Ninja на ниво. Виждаш ли, нинджите на проекта, както академия студенти. Ако не мине, те ще станат genins. Ако те преминават chuunin изпита, те ще станат chuunins. Тогава Jounins и може би, специализирана jounins, ANBU, дори kages.

Последните две степени са kinjutsu и тайни техники. Kinjutsu иначе са известни като "забранена jutsu". Тези jutsu са забранени, защото те са или "тъмни или зло в природата" или те причиняват вреди за потребителя. Примери за kinjutsu са на Naruto Kage Bunshin и юни Jutsu или Проклет печат Техниката, използвана от Sasuke. Тайни техники jutsu предавани от поколение на поколение на нинджа клан. Никой отвън на клана да знаем как да се изпълнява jutsu. Включени в този клас са kekkei genkais или умения, или умение премина през определени гени като Uchiha клана на Sharingan и Хиуга клана на Byakugan.

Jutsus може допълнително да се класифицират в три категории в зависимост от техния вид. Това са:

1. Taijutsu - taijutsu отнася до всяка техника, която използва нинджа на енергията, а не директно преобразуване на енергията в чакра. Просто казано, taijutsu се отнася до всички ръкопашен бойни техники. Примери за това са Ли на Lotus и Sasuke на Shi Shi Rendan.

2. Ninjutsu - ninjutsu отнася до всяка техника, която използва чакра за различни цели, в зависимост от потребителя. Елементарна техники са класифицирани в това. Примерите включват Наруто на rasengan и Sasuke на chidori. Kawarimi не jutsu, основен jutsu, също се класифицират в това.

3. Genjutsu - genjutsu отнася до всяка техника, която включва използването на жертвата чакра срещу себе си да влияят върху лицето на нервната система. Genjutsus често се разчита на нинджа на разузнаването. Колкото по-интелигентен човек, толкова повече той може да изпълнява genjutsu и повече не може да разсее него.

Така че там сте го, това трябва да ти дам някои идеи за това какво означава Jutsus в Naruto когато характер го използва. Това всъщност не всички направени и има действително някои дълбочината на всеки Jutsus индивидуално!

Няма коментари:

Публикуване на коментар